Even voorstellen


 MAG IK ONS EVEN VOORSTELLEN?

Queen Daffy en Vice-Queen Happy

Over het ontstaan van The Funny Daffodils…

Citaat: “Soms moet je jezelf maar gewoon tot Queen ‘bombarderen’ en een Vice-Queen zoeken…daar moet je niet moeilijk over doen…”

Ik was al bekend met het fenomeen Red Hat Society omdat ik me in 2006 had aangesloten bij een van de eerste chapters in Nederland: The Birdies in Amstelveen. Maar op een zekere dag bedachten de Queen van The Birdies en ik dat de bollenstreek eigenlijk nog een heel maagdelijke plek was op de kaart, want in de hele regio bij mijn woonplaats Voorhout was nog geen enkel chapter van The Red Hat Society te bekennen…

Ik werd gelijk enthousiast: zou het niet leuk zijn om daar zelf een chapter te starten?

Zo gezegd, zo gedaan. Je vraagt gewoon je beste vriendin (ook woonachtig in Voorhout) om mee te doen, en dat wilde ze graag, en je verzint samen ter plekke een toepasselijke naam. Dat was snel bepaald: ‘The Funny Daffodils’, perfect passend in ons woongebied waar op dat moment massa’s vrolijke narcissen (en tulpen) in bloei stonden.

En, nadat we er een avondje voor zijn gaan zitten, meldden we ons aan bij de moeder-organisatie in Amerika, waarna we al per ommegaande bericht kregen dat we ons nu officieel een chapter mochten noemen van de RHS-Nederland. Direct verstuurden we brieven naar dames waarvan wij dachten dat zij het ook leuk zouden vinden om mee te doen in ons gloednieuwe chapter! En zo is het gekomen…

Op 28 april 2006 kwamen wij voor de eerste keer samen in Tulipland in Voorhout. Nog een beetje onwennig zaten we daar bij elkaar, de meesten al met een rode hoed op, maar de  sfeer was direct goed. Ik doopte mijzelf Queen Daffy (afgeleid van The Daffodils) en de Vice-Queen werd Vice-Queen Dil. Momenteel gaat ze door het leven als Vice Queen Happy, een naam die uitstekend bij haar past!

Vanaf toen gingen we als groep regelmatig met elkaar op stap. Natuurlijk vielen we al snel op in onze vrolijke paars-rode outfit (‘rood van boven, paars van onder’), dus het kon bijna niet anders of  snel meldden zich nog meer enthousiaste dames aan.

We zijn nu met 28 leuke, gezellige dames en ik zeg wel eens voor de grap….”Wij zijn het enige chapter met 27 Queens” want we zijn namelijk binnen ons chapter allemaal even belangrijk.

We genieten met volle teugen van ons leven als chapterlid en als onderdeel van het wereldwijde Red Hat-gebeuren. We hebben vooral veel plezier. Onze slogan is dan ook: “50… nou én? “

In maart 2012 vieren alweer ons 5-jarig bestaan en ik denk dat ik wel met verve kan zeggen: “We zijn het leukste chapter van Nederland!”

Ik hoop JOU ook een keertje tegen te komen ‘sometime, somewhere’…

Van hieruit groet ik je nu alvast!

Queen Daffy van The Funny Daffodils

Na 7 jaar het chapter te hebben geleid  hebben wij het stokje overgedragen aan Queen Adriana en Vice Queen Purple Rose en gaan wij verder als Mme de Fluth Mar’an en lady Anna